Manager Sales & Engineering

Manager Sales & Engineering 1500.jpg

Elnor Motors

Elnor is een groeiende Vlaamse KMO die speciale elektrische motoren ontwerpt en bouwt voor machinebouwers wereldwijd. Zo worden Elnor motoren ingebouwd in o.a. koffiemaalmachines, broodsnijmachines, brandstofpompen in tankstations, motoren voor air-heaters, verfmengmachines, enz. Voortbouwend op een sterk partnership met hun klanten slagen ze erin om motoren op maat te ontwikkelen met een vermogen van 50 Watt tot 2 Kilowatt. Een gedreven en stabiel team van meer dan 60 medewerkers zet zich dagelijks in om voor elke klantenvraag een oplossing te vinden. Ze onderscheiden zich dan ook door een diepgaand begrip van de noden van elk van hun klanten.

Dankzij de mogelijkheid om kritische onderdelen zelf te produceren, kunnen we hier heel efficiënt en effectief op inspelen met als eindresultaat een motor die perfect is afgestemd op de specifieke klantvraag. Door het succes van deze aanpak kende de organisatie de afgelopen jaren een sterke groei. Om deze groei vanuit de directie mee verder te trekken zijn wij op zoek naar een Sales & Engineering Manager.

multimeter_2000.jpg

JOB OMSCHRIJVING

Functie

Als sales & engineering manager vorm je samen met de CEO en de operationeel directeur het directieteam. Vanuit deze positie heb je een leidende rol in de formulering en implementatie van de algemene visie en strategie van Elnor. Meer specifiek druk je je stempel op het beleid voor de ontwikkelings- en verkoopactiviteiten die door de klant specifieke aanpak nauw verbonden zijn.

 • In nauwe samenwerking met de huidige sales & engineering manager (die zal doorschuiven naar de rol van operationeel directeur) leer je de producten, activiteiten en klanten van Elnor door en door kennen.

 • Vanuit een coachende rol neem je je team, bestaande uit vier gemotiveerde en gespecialiseerde medewerkers, op sleeptouw en bepaal je de prioriteiten in hun werk.

 • Vanuit een degelijke marktkennis bepaal je de salesstrategie dewelke je ook operationeel vertaalt in objectieven en werkprocessen. In functie van de nood bouw je je team verder uit.

 • Naar je klanten toe heb je de rol van overkoepelend key accountmanager; je streeft naar een excellente klantenbeleving die resulteert in een partnership op lange termijn. Je brengt commerciële onderhandelingen met de key accounts tot een goed einde.

 • Je bent binnen Elnor verantwoordelijk voor het prijsbeleid en de marge-opvolging.

 • Gedurende het ontwerpproces hou je kort vinger aan de pols bij je klanten zodat je proactief kan inspelen op veranderende behoeften of bijkomende vragen. Waar nodig breng je ook fysieke bezoeken bij de klanten ter plaatse (ongeveer 10 keer per jaar).

 • Je rapporteert aan de CEO.

Profiel

 • Een diploma van industrieel of burgerlijk ingenieur (elektromechanica, elektriciteit, elektronica, enz.) vul je aan met tenminste vijf jaar relevante ervaring in een technische en / of commerciële rol.

 • Dankzij je ervaring in een gelijkaardige context begrijp je het verkoopproces in een omgeving waarin technische oplossingen op maat ontwikkeld worden. Je hebt affiniteit met een productieomgeving.

 • Verder bouwend op je passie voor techniek hou je ervan om oplossingsgericht mee te denken met je klanten in functie van heel specifieke technische vragen.

 • Als uitstekende communicator kan je zowel diepgaand spreken met technisch specialisten als commerciële gesprekken voeren met aankopers.

 • Je hebt affiniteit met leidinggeven en kan bij voorkeur terugkijken op een eerste succesvolle ervaring als leider, coach van een team.

 • No-nonsense, pragmatisch, ondernemend en gericht op samenwerking zijn eigenschappen die jou typeren als persoon.

Aanbod

Je komt terecht in een gedreven, ervaren en stabiel team waar passie voor het vak én een grote betrokkenheid met de klanten voorop staan. Als sales & engineering manager trek je mee de kar van het bedrijf en heb je de kans om effectief je stempel te drukken op de verdere groei. Je werkt samen met en wordt opgeleid door twee ervaren professionals die veel zin hebben om hun kennis met jou te delen. Binnen deze onderneming ben je geen nummer maar wordt er ingezet op een persoonlijke en informele samenwerking. Een attractief salarispakket inclusief firmawagen, bonus en andere voordelen zijn voorzien. Tewerkstelling via managementvennootschap is bespreekbaar.

Solliciteer via onderstaande knop of contacteer Hanne Hooyberghs voor meer informatie via telefoonnummer  +32  (0)11  36 10 62.

De selectieprocedure verloopt exclusief via Motmans & Partners.

production-motors-2000.jpg